Nyári körutak Vietnamban – Nyári kalandozások Vietnamban körút

Nyári kalandozások vietnamban - Sapa és Észak-Vietnam, Közép-Vietnam nyaralási és kambodzsai kiegészítésekkel

Kiscsoportos vagy egyéni, magyar nyelvű körút Vietnam legszebb helyeire nyáron: Sapa - Hanoi – Halong öböl – Ninh Binh - Phong Nga - Hue – Danang – Hoi An

Körutunk Északról-Délre halad, a Vörös folyó síkságáról indulva, a már 4700 éve töretlenül virágzó vietnami kultúra ikonikus helyszínein; Sapa gyönyörű völgyeiben indul az északi kínai határnál, Hanoi fantasztikus városán, a Halong öböl felejthetetlen szigetvilágán, a világ legszebb karsztvidékein; a világ egyik legizgalmasabb cseppkőbarlang nemzeti parkján. Meglátogatjuk Közép-Vietnam híres városait, Hue császárvárosát, Hoi An ősi kínai és japán kereskedővárosának igazi ékszerdobozát és Danangot.

A körút során ”végigmegyünk” Észak és közép-vietnam szokásos “must see” látnivalókon (Hanoi, Halong öböl, Trang An, Hue, Danang, Hoi An…), de hozzá is teszünk két különleges helyszínt: Sapa gyönyörű vidékét és a Phong Nha barlangi királyság lélegzetelállító vidékét és barlangjait! Ezenkívül mindig lesz időnk, hogy megálljunk olyan helyeken, megmutassunk olyan látnivalókat, Vietnam igazi érdekességeit, amiket egy társasutazáson lévő turista soha sem láthat, és amik az ország igazi kincsei. És ez mind csak Önön múlik! Az egyéni vagy kiscsoportos út lehetővé teszi, hogy ezeket a különleges helyeket az Ön igényei szerint illesszük be a programba.

Miért különleges élmény ez az út?

Az egyéni vagy kiscsoportos körút lehetővé teszi, hogy igazi minőséget, keleti kényelmet biztosíthassunk - garantált és megfizethető áron - utasainknak.

 Programunk egy igazi modul, nagyon könnyű beilleszteni ázsiai utazásának programjába.

Az igazi trükk: a körúthoz választható kiegészítő programlehetőségek

 

PROGRAM KIEGÉSZÍTÉSEK

Ehhez az utunkhoz könnyen csatlakoztatható néhány kiegészítés is!  Legtöbb vietnami körutunk Hanoiból indul. Kambodzsai kiegészítéseink a körút utolsó állomásaiból, Can Tho-ól és Ho Chi Minh City-ből indulnak. Ez lehetőséget ad arra, hogy ha ideje engedi, kiegészítse a körutat több különleges lehetőséggel is. Akár mindegyikkel is ugyanazon az úton.

vietnam03Induljon haza pár nappal később és pihenjen egy nagyot Vietnam legszebb tengerparti üdülőhelyein!

A dolog igen egyszerűen működik: Ön kiválasztja melyik üdülőhelyen és melyik szállodánkban szeretne évezni egy felejthetetlen nyaralást. Mi elvisszük Önt a körút végeztével elvisszük a kiválasztott helyre és szállodába és hagyjuk is pihenni. A nyaralás végeztével kivisszük Önt Ho Chi Minh City repterére és további kellemes utat kívánunk.

Ha már úgyis Vietnam - ban barangol, jöjjön el velünk Kambodzsába és esetleg Laoszba is!

Ez a dolog igen egyszerűen működik: A körút végéhez több kambodzsai és/vagy  laoszi program is illeszthető.

Ezekkel  a kiegészítéssel csak annyi változik, hogy az utolsó állomás nem Hoi An, hanem Ho Chi minh City, Siem Reap vagy Luang Prabang. Ott visszük ki önt az elutazás napján a repülőtérre. Rengeteg ilyen kiegészítésünk van, ráadásul a lehetőségek száma hétről-hétre bővül.

De, ez még nem minden... Rengeteg, az ön egyéni igényeinek, kívánságainak kielégítését szolgáló kiegészítésünk van. Ez az VIETNAM MOZAIK PROGRAM. A szabadon variálható körút kiegészítések, az egyes tájegységeket részletesen bemutató programok, az elérhető közeli országok látnivalói egy folyamatosan bővülő könyvtárat alkotnak. Látogassa meg itt:

Programkönyvtár

vagy kattintson az alábbi képre:

PROGRAM Leírások

 Rövid programleírás

Körutunk az egyik legjobb kulturális utazás Vietnamba, az ország legérdekesebb városainak és vidékeinek mélyreható felfedezésére, természeti csodáinak megismerésére. Természetesen egy körútba minden nem fér és nem is férhet bele, de igyekszünk Vietnam legszebb természeti szépségeit, történelmi városait és mindennapi életét legalább egy kicsit bemutatni utasainknak. Vietnam főbb tájai, amiket érintünk utazásunk során:

Hanoi és környéke, a Halong öböl:  Utazásunkat az elbűvölő Hanoiban kezdjük. Bebarangoljuk az óvárost, megnézzük a város Indokínában legszebb francia gyarmati építészetét, bekukkantunk néhányba a több száz különleges üzlet közül, melyekben selyemruhákat, lakkárukat, hímzett ágyneműket, bútorokat, bambuszt, konyhai eszközöket, rituális tárgyakat árulnak. Résztveszünk a Vízi Bábszínház előadásán, meglátogatunk ősi templomokat, múzeumokat, és a többi érdekességet. Egy fantasztikus napot és éjszakát töltünk el a gyönyörű Halong - öbölben hajónkon, ahol a több ezer, tengerből kinyúló mészkő szirt és a számos barlang egy tiszavirág életű, fantasztikus tájat hozott létre.

A Sapa hegyvidék:Sapa hegyi törzsek által lakott vidéke Lao Cai tartományban fekszik, 350 km-re Hanoitól, közel a kínai határhoz. A területet a Himalája keleti nyúlványai a Hoang Lien Son hegységek uralják. Itt találhatók Vietnám legmagasabb csúcsai, mint például Fansipan, ami a tengerszinttől 3142 méter magasságba nyúlik, gigantikus méretű sűrű erdőkkel és gazdag állatvilággal.  A franciák által épített Sapa 1600 méteren található, közkedvelt nyári üdülőhely, sok száz nyaralóval melyek „Tonkin’s Alpok” néven híresültek el. Sapa területére jellemzőek a magas hegyvonulatok éles csúcsokkal és hatalmas völgyeikkel, sok kis patakocskával. A hegyek-völgyek és a teraszos rizsföldekkel borított lejtők csodás látványt nyújtanak. A régió néhány etnikai kisebbség hazája is egyben, akik egytől egyig viselik a tradicionális és színekben gazdag ruháikat.

Ninh Binh – Trang An: Hanoitól dél-nyugat irányában fekszik. Varázsa abban rejlik, hogy a zöldellő táj hegyekkel és felhőkkel csomagolja körbe magát. Az égbe magasodó csúcsok, a buja rizsföldek, a harapható friss levegő és a smaragdzöld erdő teszi ideális helyszínné a tájat arra, hogy közelebb kerüljünk a természethez.  Habár a hétköznapokon az őslakosok már nem viselik tradicionális ruhájukat, azonban ősi kultúrájukat ápolják és életben tartják.  Festői tájaival megnyerő kultúrájával Ninh binh egy kitűnő uticél azoknak, akik maguk mögött akarják hagyni a a szokványos „kirándulások” unalmát és fantasztikus lehetőség azok számára, akik nyugodt, boldog napokat  szeretnének szerezni maguknak egy csodás természeti környezetben.

Phong Nha Ke Bang a barlangi királyság: A nemzeti park Ázsia legrégebbi, kb. 400 millió éves karsztvidéke. 2003 óta az UNESCO világörökség része. Több mint 300, csodálatos szépségű cseppkőbarlang, cukorsüveg alakú mészkőkúpok százai, több ezer négyzetkilométer területű egybefüggő, dzsungelborította hegyvidék, Magas sziklafalak szűk szurdokok, hegyi folyók és patakok, vízesések és a völgyekben fekvő apró falvak és rizsföldek jellemzik. Ide visszük el önt pár napra. Hajózunk hegyi folyón és egy barlang sötét mélyén, kirándulunk elhagyott völgyekbe és meglátogatjuk Ázsia legszebb cseppkőbarlangját is.

Quang Tri provincia és a DMZ: Közép-Vietnam legkeskenyebb, helyenként csak 75km széles tartománya Quang Tri. A tenger partjáig lefutó közép-vietnami hegység lépcsősen emelkedik a laoszi határ felé. Itt kezdődik a felföldi régió, széles platóival, őserdeivel. Az északról délre futó főút a hegyek között kanyarog, időnként keresztülvág rizsföldeken, mezőgazdasági területeken is. Ahogy dél felé haladunk, elérjük a kettéosztott Vietnam súlyos háborújának leggyilkosabb csatái színhelyét a demilitarizált övezetet. Ezen keresztül lépünk át az egykori Dél-Vietnam területére. Itt a táj már lankás, lépten-nyomon feltűnnek a háború emlékei, csatáinak színhelyei.

Közép-Vietnam császárvárosai: Hue, Da Nang Hoi An: Innen Hue-be repülünk, az egykori birodalmi fővárosba, Vietnam központi részére. Meglátogatjuk a királysírokat, a császári Citadellát és részt veszünk egy hajókiránduláson a Parfüm - folyón.

 

Nem város, ékszerdoboz: Hue-ból  Hoi An ősi városába megyünk, amely egy kivételesen jó állapotban fennmaradt példája a 15- 19. századi dél-kelet-ázsiai kereskedelmi kikötőknek. Az épületek és az utcakép hűen tükrözik a középkori a kínai és japán kereskedővárosok építészetét, amelyek egyesüléséből jött létre   amelyek kombinációjából létrejött ez az egyedülálló örökség.

Napok és helyszínek:

 1. nap: Megérkezés Hanoiba
 2. nap: Hanoi városnézés – Lao Cai
 3. nap: Lao Cai – Sapa
 4. nap: Sapa
 5. Ninh Binh és Trang An
 6. nap: Hanoi - Halong öböl hajókirándulás
 7. nap: Halong öböl hajókirándulás – Den Do – Hanoi
 8. nap: Dong Hoi – Phong Nha Ke Bang
 9. nap: Phong Nha Ke Bang
 10. nap: Phong Nha - Hue
 11. nap: Hue – Danang – Hoian
 12. nap: Hoian – My Son

 

Részletes program

Körutunk részletes programját, az út egyes állomásait, a látnivalókat tartalmazó katalógus a képre kattintva tölthető le.

 

További információk kérése és jelentkezés:

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet