Különleges körutak júliusban és augusztusban: Nyári kalandozások Vietnamban

Nyári kalandozások Vietnamban kiscsoportos útjaink: 2019. július 20., 2019. augusztus 10.,

Nyáron is indulnak különleges és népszerű - nyaralással is kiegészíthető-  útjaink. Júliusban és augusztusban is biztosan elindul a "Nyári kalandozások Vietnamban".

A "Nyári kalandok Vietnamban" több ponton eltérnek a már jól bevált "Vietnam kincsei" körúttól. Olyan részeket tettünk bele, amik nyáron igazán a legszebbek, de  kivettük belőle a tűzforró és párás délvidéket. Meg is állnak Közép-Vietnam legszebb helyén és nem mennek tovább dél felé. Ez a végpont Hoi An, Vietnam talán legszebb középkori óvárosával. Innen aztán mindenki választhat magának tengerparti nyaralóhelyet, kiegészítő uakat és programcsomagokat. Szinte bármit, ami belefér az idejébe és a pénztárcájába.

Néhány ínyencebb dolog, amiket még belecsempésztünk ezekbe az utakba:

Sapa: A Sapa gyönyörű völgyéről készült fotók döntő többsége nyáron készült. Akkor, amikor érik a rizs és aranyba öltözteti a tájat, a meredek hegyoldalakra felkapaszkodó teraszos rizsföldeket. Elkezdődik az aratás is, amit csak kézi munkával lehet végezni a hegyoldalakban. Ez szintén felejthetetlen látvány. Felélénkülnek a hegyi falvak is;  és egy kellemes séta, ami érint jó pár (eltérő nemzetiségű) törzsi falvat is, szintén kellemes program. Ez Vietnam egy annyira szép része, hogy bele is tettük nyári útjainkba.

Ponh Nha Ke Bang: Ez a nemzeti park a "Barlangi Királyság". Háromszáz cseppkőbarlang: köztük a világ legnagyobb és leggyönyörűbb cseppkőbarlangjai; kanyargó dzsungelösvények a hegyek völgyek között; friss hegyi patakok és folyók, vízesések. Egy jó kis fürdőzés a Mooc Spring vizében; egy jó kis helyi ebéd. Ez is mind benne lesz ebben az útban.

Egy kis gasztro program: És még valami más is, amiről egy külön poszt készül éppen. Utunk során az ebédek mindig egy helyi és csúcsminőségű étteremben vannak. Minden egyes menüt úgy állítottunk össze, hogy bemutassák a környék helyi konyháját és leghíresebb fogásait. Nagy kihívás ez, mert csak 5-6 fogást passzírozhatunk bele egy könnyű, út közben elfogyasztott ebédbe és ennél - mindig - sokkal több van minden egyes helyi konyhában. Lesz benne autentikus francia-vietnami koloniális konyha Hanoiban, frissen fogott és sütött-párolt tengeri cuccok a Ha Long öböl kirándulóhajóján,  a császári konyha remekei Hue-ban, valami igazi falusi kaja Phong Nha-ban és az ezredéves vietnami konyha igazi csúcstermékei Hoi An-ban.

A körút részletei itt olvashatók:

NYÁRI KALANDOZÁSOK VIETNAMBAN

Comments are closed.