Nyaralás Vietnám -ban: Con Dao szigetvilágában

CON DAO, EGY TÁVOLI TRÓPUSI PARADICSOM A TENGER KÖZEPÉN

Con Dao sziget - Six Senses Resort. Nyaralás Vietnam -ban.

A Con Dao szigetcsoportot alkotó tizenhat érintetlen sziget Vietnam déli partjainál fekszik, és a lélegzetelállítóan gyönyörű szárazföldi és tengeri tájak tökéletes helyszínt biztosítanak a vízi sportokhoz és a kulturális felfedezéshez.

A tizenhat szigetből és szigetecskéből álló Con Dao szigetcsoport összesen 76 km² területet foglal el, melynek kétharmadát a legnagyobb sziget, Con Son foglalja el. A szigetek nagy része védett státuszt kapott a Con Dao Nemzeti Park részeként, amelyet 1984-ben hoztak létre, hogy megvédje az endemikus madár- és állatvilág gazdag változatosságát, amely a mangrove-, rét- és korallzátonyok változatos élőhelyétől függ.

A gyarmati időkben ez a távoli déltengeri szigetcsoport (más néven Poulo Condore) hírhedt és rettegett volt, a szigetcsoport legnagyobb szigetén, Con Son-on fekvő szigorú gyarmati börtöne miatt.

A szigetek természeti szépsége egyedülálló. A látogatók mindent megtalálnak itt, ami egy igazi déltengeri nyaraláshoz csak szükségük lehet. Csodaszép sziklacsoportokat, érintetlen strandokat, , érintetlen őserdőket. Tengeri teknősök rakják le tojásaikat a szigetek távoli partjain, lehet gyönyörködni a delfinek kolóniáinak játékában.

LÁTNIVALÓK ÉS PROGRAMOK

Egy hosszabb nyaralásnál fontos, hogy a tengerparton kívül egyéb szórakozási lehetőséget is találjunk. A sziget és  környező szigetvilág jó pár ilyen lehetőséget nyújt.

Lenyűgöző tájai Vietnám egyre népszerűbb úti céljává teszik. Egy apró szigetcsoport a déli tengeren, nem messze Vietnám partjaitól, ahol nincs tömegturizmus sem, de minden nyaralási szolgáltatás megtalálható, igazán vonzó hely lehet.  Con Dao az idelátogató utazót az ország legtávolabbi és legszebb strandjaival és gyönyörű tájakkal jutalmazzák. A sziget nagyjából 80%-a a Con Dao Nemzeti Parkhoz tartozik, és sűrű dzsungelében a látogatók túrázhatnak, partjain és korallzátonyin búvárkodhatnak, sznorkelezhetnek.

Természetesen, vannak előre megszervezett napi programok, amelyek kellemesen megfűszerezhetik az itt töltött időt. Néhány, az általunk is ajánlott programokból:

 • Con Dao történelmi és börtön túra
 • Teknősbéka nézőben a nemzeti parkban
 • Barangolás a múltban: Ültetvények és ősi falvak
 • Gyalogtúra és természetjárás az esőerdőben
 • Gyorshajós kirándulás a tengeri világítótoronyhoz
 • Tengeri horgászkirándulás

EGY KIS TÖRTÉNELEM…

A szigeteket már az ősidők óta lakott. Már az ókori források is említik. Ezek közül az egyik legfontosabb Claudius Ptolemaiosz a Krisztus előtti évszázadban élt alexandriai utazó, aki mint a Szatírok szigetét. Később, az 1200-as évek végén Marco Polo is járt itt, amiről meg is emlékezett  írásában Sondur és Condur szigeteinek különlegességéről.

A Vietnámi/Délkínai-tenger vidékének történelme igen izgalmas és változatos volt. Így Con Dao volt a Champa királyság része, uralták a Khmerek, jöttek és le is telepedtek a vietnámiak, majd az egészet egy időre lenyúlták  az egészet az éppen letelepedni készülő angolok elől. Aztán jöttek az „egyéb” európaiak is. A szigetcsoport mai hivatalos története az 1600-as évek elején kezdődik…

A vietnámiak a 17. században a Khmer Birodalom alatt telepítették le Con Dao-t. Később, az 1700-as évek elején a Brit Kelet-indiai Társaság is alapított itt egy települést, de az egész személyzetet valószínűleg borneói zsoldosok ölték meg és át is vették az uralmat a sziget felett. Még később,  1861-ben franciák érkeztek meg. Ahogy az náluk már bevett szokás volt egy ilyen megérkezéskor, át is vették irányítást, és egy világhírhedt büntető kolóniát alakítottak ki itt, a korábbi viszonylag idilli élet helyén. Ez a jól felszerelt gyilokhely távozásuk után is remekül működött, egészen a vietnámi háború végéig.

A kicsit komor, de mozgalmas történelem után a szigetvilág lakói ma már halászatból, gyöngyhalászatból, fecskefészek gyűjtésből, és mezőgazdaságból élnek. De… Egyre erősebben fejlődik a turizmus is és az ide telepedett nagyon igényes reszortok a szigetcsoportot s minőségi nyaraló turizmus igazi Mekkájává tették.

CON SON TOWN – AZ EGYETLEN KISVÁROS 250 KM-ES KÖRZETBEN

A szigetcsoport fővárosa - Con Son Town. Pontosan úgy hívják, pontosan úgy ahogy Con Dao főszigetét. A városban egyszerűen minden van, amit egy üdülőhelynek kötelező felmutatnia. Egy széles és fasorokkal kellemesen árnyalt tengerparti körút mentén helyezkednek el a mindenki által látogatott közösségi helyek. Van itt zöldség és gyümölcs piac, éjszakai piac, üzletek és bevásárló központ és bankok. Toronyház viszont  egyáltalán nincs. És ez nagy előny.

A körút egyik oldalán a tenger, a másikon kezdődik a francia kolonialista stílusban épült, néhány széles és sok-sok zegzugos utcácskával tagolt város. Ez utóbbi a napközbeni sétához, vásárláshoz, kellemes ebédekhez és délutáni sziesztázáshoz nyújt kellemes környezetet. Este (és az este a trópusokon elég sokáig tart) az éttermek, bárok kávéházak és a néhány szálloda teraszos éttermei minden olyan lehetőséget kínálnak, amit a napi programokban „megfáradt” nyaraló csak elgondolni képes.

különösen izgalmas hely a Con Dao piac! A szokásos piaci termékek mellett a frissen készített streetfood standjainak is helyt ad. Remek hely z például reggelizésre is! sokan bejönnek ide a sziget eldugott sarkaiban fekvő üdülőkből egy kellemes reggelire a napi kiránduló programok indulása előtt is. A piac jó hely egy tengerparti a piknikhez szükséges alapanyagok vásárlására is. A Con Dao piac egy olyan célpont, amelyet utazásuk során mindig felkeresnek a turisták. A nyüzsgő élet, a nevetés, a vásárlók és az eladók beszélgetése játékos légkört teremt sok érdekes felfedezési lehetőséggel. Vásárláskor nem kell sokat alkudni, mert itt nagyon őszinték az emberek. Ez a sziget egyik különlegessége is. Nincs sok turista, ezért nem is alakult ki a turistapartokra jellemző „nem ember, csak sétáló pénztárca” gondolkodás.

A CON DAO NEMZETI PARK – 14 TRÓPUSI SZIGET ÉS A VÉGTELEN TENGER

Bocsi, most egy pár, talán nem érdektelen szám következik. Muszáj egy kicsit számolgatni, mert így azért meg tudjuk mutatni, ez nem egy egyszerű, drótkerítéssel és szemetelni tilos táblával ellátott turista csalogató központ. Amiről most itt beszámolok, az csak egy kis magyarázat ahhoz, miért is ajánljuk Con Dao-t, mint az egyik, még meglévő trópusi sziget Paradicsomok egyikét.

A Con Dao Nemzeti Park ma a tengeri természetvédelem egyik legjobb példája Vietnámban, amire nem csak a szigorú természetvédelmi törvények vonatkoznak, hanem halászati ​​tevékenységek mennyiségi és fajta korlátozásai és a pusztító (tengerfenék romboló) halászat tilalmára vonatkozó szabályozások is vonatkoznak. A területen tenger és erdőbiológiai kutatások is folynak és több veszélyeztetett állatfaj inkubációs területei is megtalálhatók.

A Nemzeti Park egy 14 szigetből és a környező tengerekből álló természetvédelmi terület és rehabilitációs központ. Legnagyobb szigete Con Son. Con Son domborzata hegyvidéki, és egy, a teljes szigeten végig vonuló gránit hegygerinc, amely délnyugatról északkeletre halad, védve az öblöket a sziget mindkét oldalán az erős széltől. A sziget legmagasabb pontjai a Thanh Gia és a Chua hegycsúcsok, 577 és 515 méter magassággal. A kisebb szigetek hegyeinek maximális magassága eléri a 200 métert is.

A szigetcsoporton nincsenek állandó vízfolyások, csak szezonális patakok. Az esős évszakban a víz bőséges; a száraz évszakban azonban komoly vízhiány tapasztalható. Három víztározó gyűjti össze a vizet az esős évszakban, hogy ellássa a helyi lakosságot a száraz évszakban.

Állatok, növények, búvárok és egyebek a Con Dao Nemzeti Parkban…

A nemzeti park tengeri ökoszisztémái közé tartoznak a mangrovék, a korallzátonyok és a tengeri fűágyak. A mangrovenövények összesen 15 hektáron terülnek el, és a Ba-sziget körül és a Bay Canh-sziget nyugati partja mentén, valamint Con Son-sziget északi és déli partjai mentén oszlanak el.

A szigetcsoport sokféle tengeri ökoszisztémával rendelkezik, 285 keménykorall fajtával, 84 hínárfajtával, 202 halfajtával, 153 puhatestű fajtával stb. Ráadásul itt a tengerifű, a tengeri geofiták telepét mintegy 200 ha-ra becsülik, amely a világ 16 fajából 9 fajt foglal magában.

A Con Dao-tenger a tengeri teknősök, a fekete bálna és különösen a dugong otthona is. A legutóbbi a világ egyik rendkívül ritka faja. Ezért egy tengeri teknős inkubációs terület is működik a Con Dao Nemzeti Parkban. A Természetvédelmi Világalap aktívan védi a tengeri teknősöket és a dugongokat a Con Dao Nemzeti Parkban kialakított inkubációs (fajtakutató, tojásrakó, ívó és növendék nevelő) területeken. 1995 óta több mint 300 000 teknősbéka került a tengerbe, és közel 1000 kifejlett teknőst jelöltek meg.

Bár a megtalálható fajok száma viszonylag alacsony, az egyes fajok sűrűsége gyakran magas, mint például a fekete óriásmókus. A Con Dao Nemzeti Park madárfaunáját a nicobar galamb, a vöröscsőrű trópusi madár, a gömbölyű parlagi galamb és az álarcos bubi színesíti. A Con Son hegyeire és erdeinek mélyre vezető kirándulások során rengeteg alkalom adódik ennek az érdekes állatvilágnak megfigyelésére, fotózására is.

A Con Dao-i korallzátonyok a legérintetlenebbek Vietnámban, és a szigetek körüli sekély vizekben oszlanak el, összesen körülbelül 1000 hektáron. Ezek remek merülőhelyek és a sznorkelezés legjobb területei Vietnámban.

SZÁLLÁSADÓ PARTNEREINK A CON DAO-N

Ahogy honlapjainkon és Facebook oldalainkon igyekszünk azt sűrűn elmondani, a Yourdestination csak olyan szállásadókkal dolgozik együtt, akiknek minőségéről magunk is meggyőződünk és amelyeket folyamatosan figyelünk és értékelünk „Trusted Hotel Partner” programunk keretében. Csak ezek a megbízható szálláshelyeik szerepelnek ajánlóinkban.

Con Dao esetében viszonylag könnyű dolgunk van. Távoli és viszonylag kis hely, ezért nem nyüzsögnek ott a szállásajánlók százai sem. A másik ok az, hogy ha valaki már nem kevés időt és fáradtságot fordít arra, hogy eljusson ide, ebbe a világvégi Paradicsomba, akkor biztosan nem a „nagyonbudget” szállások szolgáltatásaira vágyik. Az igazán felhőtlen nyaralás követelményeit 100%-ban kielégíteni képes Con Dao-i szállásadó partnereink az alábbiak.

SIX SENSES CON DAO 5* - szuperluxus üdülőhely – csúcskategóriás szolgáltatásokkal

A Six Senses Con Dao érintetlen stranddal, türkizkék vízzel és vietnámi fogadtatással jutalmazza azokat, akik 45 perces repülőútra Ho Si Minh City-ből vagy körülbelül 2 órás repülőútra Ha Noi-ból indulnak. Con Dao sziget érintetlen sarkában található. Az üdülő modern és különleges építészete egy hagyományos vietnámi halászfalu képét ötvözi a kompromisszum mentes üdülési luxus minden kellékével. Vietnám egyik legjobb tengerparti helye, 50 tágas privát villával és rezidenciával. Mindegyikben feszített víztükrű medence van és lenyűgöző kilátás nyílik az óceánra. Különleges érdeme szenvedélyes természet és környezetvédelmi filozófiája, ami alapján építik a cég luxus üdülőhelyeit világszerte. A táj eredeti képéhez harmonizált épületek, a helyi kézműves és népművészeti termékekre épített belső építészet, a hagyományos építőanyagok felhasználása, a helyi tradíciók és kultúra elemeire épülő kialakítás.

SIX SENSES CON DAO 5*: ÁRAK ÉS FOGLALÁSI LEHETŐSÉGEK

POULO CONDOR BOUTIQUE RESORT & SPA 4* - tökéletes nyaralóhely, tökéletes  szolgáltatásokkal

A Poulo Condor Boutique Resort & Spa ideális helyen található a Vông Beach nevű széles, fehér homokos strand mellett, közvetlenül a Chua-hegy lábánál, amely csodálatos hátteret biztosít az üdülőhelynek.

A vietnámi hagyományos dizájn és a 20. század elejéről származó francia gyarmati örökség harmonikus keveréke által ihletett üdülőhely a vietnámi kultúra gazdagságát és a jelen vibrálását testesíti meg. Minden lakosztály és medencés villa csodálatos kilátást nyújt a buja trópusi kertre vagy a folyóra és a lótuszvirágos tavakra az üdülőhely szívében. A középpontban a magánélet, a kényelem és a diszkrét luxus áll.

Nagyon sok szolgáltatás áll a vendégek rendelkezésére: Étterem, bár, medence, SPA szolgáltatások, ingyenes kerékpárok, reptéri transzfer,  transzferszolgáltatás Con Son városába, autó és motor kölcsönzés, mosodai szolgáltatás, gyermekfelügyelet, utazásszervezői pult a sziget minden jellegzetes túrájával, személyes idegenvezető is kérhető, ingyenes WIFI az egész üdülőhelyen.

Ez az az üdülő, amelyiket vietnámi nyaralási és nászutas programjainkban is ajánlunk Con Dao-i szálláshelyként. 

POULO CONDOR BOUTIQUE RESORT & SPA 4*: ÁRAK ÉS FOGLALÁSI LEHETŐSÉGEK

CON DAO RESORT 3* - értékarányos és mégis kiváló családi üdülőhely

A Con Dao Resort azok számára nyújt igazi kényelmet és sokoldalú szolgáltatást, akik számára az élmények mellett a gazdaságosság is fontos szempont. Vagy éppen nagyon mozgékonyak, természetimádók, ezért idejük nagy részét a szálláshelyről távol töltik, ne nagyon kényelmes helyre vágynak, amikor visszatérnek. Végül, de nem utolsó sorban a kisgyerekkel utazó családoknak.

Az üdülőhely 95 szobája és lakosztálya minden kényelemmel fel van szerelve. Medence, bár étterem, mosoda, vízi sport eszközök, teniszpálya, esti tengerparti tábortűz, napi program szervezés, és még sok egyéb szolgáltatás szolgálja a vendégek kényelmét és kikapcsolódását.

CON DAO RESORT 3*: ÁRAK ÉS FOGLALÁSI LEHETŐSÉGEK

 Összes katalógus, árlista és utazási információs anyagunk információs könyvtárunkban elérhető!

KATALÓGUSTÁR MEGNYITÁSA ITT!

Legfrissebb nyaralási  katalógusunk tartalmazza a részletes leírásokat, árakat. A képre kattintva nyitható meg.

 

További részletek és ajánlatkérés az igazi luxus nyaraláshoz:

  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Tárgy

  Üzenet