Nyaralás Vietnám -ban: Nha Trang tengerpartjai

Nha Trang beach - a trópusi nyaralás - gondtalan üdülés a Kínai-tenger partján

Nha Trang városa Vietnám, Khanh Hoa tartományának székhelye. Az ország középső-északi részén, a Dél-kínai-tenger partján fekszik. Hanoitól mintegy 1280 km-re délre, Đà Nẵngtól 521 km-re, Ho Shi Minh-várostól 439 km-re északra fekszik. Önálló nemzetközi repülőtérrel, Cham Rath-tal is rendelkezik. A város és környéke ad otthont Vietnám leghíresebb tengerparti üdülőhelyének, a Dél-Kínai-tenger Riviérájának.

Hosszú, pálmafás, szikrázóan fehér homokos, hosszan elnyúló strandjai a Dél-Kínai-tenger partján fekszenek. Szállodái, üdülői, szórakozási lehetőségei minden igényt kielégítenek. A központi strandjaitól kicsit távolabb, a kis öblökben, domboldalakon egészen különleges kialakítású üdülők, nyaraló villák húzódnak meg.

Nevének valószínű jelentése a területet már legalább másfélezer évig birtokló Champa királyság nyelvén a terület fő vízfolyásának, a Nád-folyónak vietnámi nyelvű változata. De, nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a Nád-folyó városa már legalább 2000 éve fennáll. Így természeti szépségei mellett, történelme és kultúrája is sok érdekes felfedezni valóval várja az utasokat.

Utasaink is gyakran választják akár hosszabb ázsiai utazások, barangolások végén nyaralóhelynek, vagy éppen csak egyetlen uticélnak egy hosszabb dél-tengeri, trópusi nyaraláshoz.

Napi programok és kirándulások Nha Trang környékén

Egy hosszabb nyaralásnál fontos, hogy a tengerparton kívül egyéb szórakozási lehetőséget is találjunk. Nha Trang  és környéke jó pár ilyen és legtöbbször más vidékeken meg sem található kikapcsolódási lehetőséget nyújt. Néhány ilyen, általunk is szorgalmasan ajánlott  napi program található az alábbi listában:

 • Félnapos városnézés Nha Trang -ban
 • Egész napos városnézés Nha Trang -ban
 • A vidéki Vietnám: Egész napos falusi túra busszal és csónakúttal
 • Kézműves falvak: busszal, gyalog és csónakkal
 • Vízesések és hőforrások: egész napos felfedező túra a dzsungelben
 • Barangolás a szigetvilágban:  Hon Mun, Hon Mieu, Hon Mot
 • Üvegfenekű hajóval a Salanganes szigeteken: Egész napos felfedező program
 • Egész napos barangolás a szigetvilágban: Hon Mot, Hon Tam, halászfalvak, tengeri kajakozás
 • Nha Trang tengerparti barangolás: ősi templomok, falvak, piacok.

Az alábbiakban röviden bemutatunk néhány „must see” helyet és látnivalót. Ez a lista azonban csak egy apró minta Nha Trang körzetének izgalmas látnivalóiról. Például csak egy pár szót fogunk szólni Nha Trang partjai előtt lebegő szigetvilágról és annak turisztikai lehetőségeiről és természeti csodáiról. Javasoljuk, pár nap eltöltését ezeken a szigeteken is!  

Nha Trang és környékének főbb látnivalói – tényleg csak néhány...

Nha Trang nem egy kis város és nem egy kis tartomány sem. Környékén minden természeti csoda megtalálható, amit csak 400 millió év gondos babrálása csak létre tudott hozni. Ehhez jön hozzá az emberiség jó pár ezer éves ittléte alatt megművelt táj; létrehozott kultúra; hátrahagyott régészeti emlékek. És végül: a sohasem váltotó és mégis minden pillanatban más arcát mutató tenger! Ezért hát bőven van mit mutatnunk, javasolnunk vendégeinknek. Ez a lista csak az egy nap alatt is "teljesíthető" feladatokat tartalmazza...

A Long Son Pagoda

A Long Son Pagoda egy modern buddhista pagoda Nha Trangban, amely lenyűgöző, sárkányokat ábrázoló, üvegből és kerámialapokból készült mozaikjairól és kerámia borítású tetőiről is híres. A 19. század végén alapított pagodának van egy fő szentélye, amelyet a hagyományos motívumok modern értelmezései díszítenek. A domb tetején lótuszvirág trónuson ülő hatalmas, fehér Buddha-szobor uralja a tájat. Tövében áll a meghalt tűzgyűrűs domborművel ékesített emlékszobor, amit Thich Quang Duc és a másik 6 buddhista szerzetes emlékszobrai, akik 1963-ban égették el saját magukat, a háború elleni tiltakozás gyanánt. 150 kőlépcső vezet eléri a csúcsot, de a felénél egy 14 méter hosszú fekvő Buddha és a Long Son Pagoda második csarnoka található. A sok látnivaló és a gyönyörű táj miatt legalább fél nap „rá szokott menni”„ erre a programra. Ezért mi a reggeli indulást javasoljuk.

A Po Nagar-tornyok - a Földet teremtő istennő emlékei

A Po Nagar templomegyüttest valamikor a 7. század környékén épült, és számos istenség, különösen Po Nagar, a Földet teremtő és gondozó istennő imádatának szentelték. A templom lágy körvonalú kőtornyaival és oszlopaival a Cham építészetnek és a hinduizmus művészetének gyönyörű együttese. A kilenc eredeti homokkőtorony közül, amelyek egykor a komplexum részét képezték, csak négy áll még ma is. Ugyanolyan csodálatosan, mint valaha. A 28 méter magas északi torony nemcsak a legmagasabb, hanem az egyik leglenyűgözőbb is. Teraszos teteje, ajtaja körül számos cizellált felirattal. Belő terében Uma istennő 10 karú, fekete szobrát őrzi. A többi tornyot Cri Cambhu, Shiva és Ganesha hindu istenségeknek szentelték.

A Cai folyó partján, egy dombon található komplexumban van egy kis múzeum is. A kiállítás   korabeli kőfaragványokat és szobrokat mutat be. Mivel az itt található épületek még mindig aktív vallási szentélyeknek számítanak, látogatáskor le kell venni a cipőt, és tiszteletteljesen kell öltözködni, a vállakat és a lábakat takaró ruházat viselése kötelező.

A Vinpearl felvonó - 3 kilométer lebegés 150 méterrel a tenger felett

A Vinpearl felvonón való utazás az egyik legizgalmasabb és legszebb kilátást is nyújtó turista látványosság fontosabb tennivaló Nha Trang-ban. Ez a Nha Trang-i partot a Vinpearl-szigettel összekötő gondolás felvonó több mint 3000 méter hosszan halad a tenger felett és 15 perc alatt ér célba. Az út valójában a világ leghosszabb víz feletti haladó felvonója és gyönyörű kilátást nyújt a tengerre és a Disneyland-szerű Vinpearl parkra, amely a kis sziget középpontjában áll.

A felvonó megépítése több mint egy évig tartott, hiszen nemcsak földrengésállóvá kellett tenni, hanem az erős szélnek és a monszun esőknek és viharoknak is ellenállóvá kellett tenni.  A kábeleket tartó tornyokat is különlegesre tervezték, hogy úgy nézzenek ki, mint egy miniatűr Eiffel-torony. Éjszakára különleges megvilágítást kapnak tartóoszlopok, így gyönyörű látványt nyújtanak a szárazföldről és a szigetről is.

A Vinpearl Land – Dél-Vietnám szuper Disneyland-je

Az amerikai Disneyland sajátos és Vietnám francia múltjára is erősen emlékeztető változata található itt, a Vinpearl-szigeten. A vidámpark és a vízi park különleges kombinációja minden korosztály számára kínál programokat és izgalmakat, az amerikai „kultúrában” szokásos, egyedi rajzfilmfiguráknak öltözött személyzettel való találkozásra mellett. A Vinpearl vízipark a komplexum jelentős részét foglalja el, és lusta folyókat, adrenalinnal teli csúszdákat, vízi akadálypályát és még egy napozóágyakkal telepakolt tengerparti strandot is kínál a szórakozni vágyó közönségnek.

A park szórakoztató része hatalmas játéktermeket, szabadtéri programokat, Disney-szerű kastélyokat, 3D-s filmszínházat, valamint táncosok és akrobaták élő előadásait kínálja. Közvetlenül az óceán mellett található a Vinpearl Sky-Wheel is, amely a világ egyik legmagasabb óriáskereke 120 méteres magasságával. Egy teljes kör a keréken körülbelül 15 percet vesz igénybe, és lenyűgöző kilátást nyújt az öbölre, különösen éjszaka.

A Hon Mun sziget - ezt úgy sem hiszed el!

A Nha Trang körüli vizeket tarkító szigetek közül egyik sem szebb ennél a szigetnél és nincs olyan, amelyiket több felfedezni való lenne, mint Hon Mun. A mészkő sziklák, barlangok és lenyűgöző fekete sziklák borítják a tengerpartot, gyönyörű fotótémákat kínálva, valamint hegymászásra és túrázásra csábítva. Egy kényelmes tengerpari séta közben még a sziklákban megbúvó ébenfekete barlangokat is felfedezhetjük. Ez is mind remek dolog, de Hon Mun fő látnivalói azonban  a víz alatt találhatók! A sziget korallzátonyai a világ minden tájáról vonzzák a búvárokat és sznorkelezőket, akik főleg azért jönnek ide, hogy felfedezhessék a halak, tengeri teknősök és rákok színes biológiai sokféleségét. A víz olyan tiszta a sziget körül, hogy még azok is élvezhetik a tengeri élővilágot, akik nem akarnak a vízbe ugrani – az üvegfenekű fenekű csónakok közvetlen kilátást illetve lelátást  nyújtanak az óceán mélyére.

Az XQ történelmi falu - valami nagyon érdekes és nagyon vietnámi

Az XQ Historical Village egy hatalmas épületegyüttes, amelyet a régi idők stílusában terveztek, úgy hogy megelevenítse egy hagyományos vietnámi kézműves és iparművészeti kommuna felépítését és megjelenését. A ma már az ország tucatnyi helyén működő rendszert  egy művész-házaspár alapította az 1990-es években. Az eredeti ötlet az volt, hogy létrehozzanak egy helyet, ahol bemutathatják a vietnami selyemfestés és hímzés művészetét, és lehetővé teszik a nők számára, hogy ezekre a "majdnem elveszett művészetekre" összpontosítsanak saját vállalkozásuk beindításával és a helyi hagyományok megőrzésével. Manapság több mint 3500 nő – Áo Dài vagy vietnami hagyományos ruhába öltözve – dolgozik és árulja termékeit ebben a falvuban és más hasonló településeken az egész országban.

Az XQ falu a munkaterületek, művészeti galériák és üzletek egyedülálló keveréke. A látogatók egyszerűen sétálhatnak a folyamatban lévő munkák megcsodálásával, választhatnak egy lenyűgöző falikárpitot vagy egy kis sálat, vagy leülhetnek a kertben egy csésze teára, miközben halk zenét hallgathatnak.

A Cho DAM - A-tól Z-ig Made in Vietnam

Nha Trangban rengeteg piac található, amelyek minden igényt kielégítenek, de egyik sem hitelesebb, forgalmasabb vagy változatosabb, mint a Dam Market. A kör alakú, kétszintes épületben elhelyezkedő piac hajnali 4 órától tart nyitva, amikor is főleg helyieket vonz, akik a napi bevásárlás miatt érkeznek ide. Később megindul a „nem olyan sürgős” látogatók áradata és a piac egy gyüzsgő és sétálós-vásárolgatós nappali találkozóhellyé válik. A hely látszólagos zűrzavara ellenére van némi logika a piacon belüli bódék elhelyezésében, így sétálgatva felfedezhetjük az élelmiszerek, ruházati cikkek és kézitáskák, kézműves termékek és ajándéktárgyak, dizájn termékek, valamint a friss tenger gyümölcsei számára kialakított és egymástól elkülönülő területeket is.

Vannak más piacok is Nha Trangban – beleértve a főleg élelmiszerekkel foglalkozó, hatalmas  Xoi Moi piacot és a Nha Trang éjszakai szuvenírpiacot is, de a Cho Dam önmagában is egy fantasztikus élmény. A hatalmas nyílt területen való séta egy igazi kaland az érzékszervek számára, de még egy lépéssel beljebb is juthatunk a vietnámi konyha titkos világába, ha megkóstolunk néhány varázslatot a beltéri szökőkút körül elhelyezett standokon.

A Suoi Do Pagoda - a Mennyekbe vezető rengeteg lépcső

A Suoi Do Pagoda egy 50 éve épült hegyi templom, amelyet Quan Am, az irgalom istennője tiszteletére építettek. Úgy tartják, hogy egy fiatal lány azt állította, hogy látta az istennőt, miközben a barátaival játszott a közeli pataknál. A csodálatos természeti környezetben, egy hegy tetején álló pagodához több száz lépcső vezet fel, de megéri a kapaszkodást. A hegytetőről fantasztikus panoráma nyílik a rizsföldekre, a banánültetvényekre és a szomszédos dombokra.

A pagoda 30 perces autóútra fekszik Nha Trang városától. Rejtett helye miatt nehéz megtalálni, ezért a legjobb, ha egy oda vezető csoporthoz csatlakozunk vagy helyi idegenvezetőt fogadunk. Mozgáskorlátozottak vagy fizikailag gyengébbek számára komoly kihívást jelenthet az, hogy a helyet csak lépcsőzéssel lehet megközelíteni és jó magasra is fel kell kapaszkodni közben.

Hon Khoi Sómezői - női munka, ami nehéz, mint egy sószsák

A Hon Khoi sómezők Nha Trang egyik legegyedibb látnivalója, ahol a női munkások természetes sót gyűjtenek be sekély területekről. A betakarítás általában január és június között történik. A mezők egy órás autóútra vannak Nha Trang városközpontjától, és ezek a sómezők a Doc Let Beach felé vezető úton találhatók. Vietnam kiterjedt tengerpartjának köszönhetően a sótermelés virágzó iparág Nha Trangban, amely évente körülbelül 737 000 tonnát termel. A Hon Khoi sómezők szintén népszerű fotózási helyszínek, ahol a látogatók nagyszerű kilátás is élvezhetnek és remek képeket  készíthetnek a sóhegyekről és a nehéz kosarakat cipelő helyiekről.

A Vietnámi Nemzeti Oceanográfiai Intézet és Múzeum

A Nha Trang Oceanográfiai Intézet története a 20. század elejére nyúlik vissza, és ez az egyik legrégebbi tudományos kutatóintézet Vietnamban. Ez egyben a legnagyobb vietnami kutatóközpont is, amely a tengeri biológiai sokféleségre és ökológiára összpontosít. A gyönyörű francia gyarmati épületben elhelyezkedő intézet múzeumi részlege több ezer tengeri és madárpéldánynak ad otthont, valamint olyan kiállításokat és bemutatókat szervez, amelyek célja, hogy felhívja a figyelmet a tengerek védelmének fontosságára és bemutassa a tenger világának életét.

Sok mindent lehetne még elmondani erről a helyről, de inkább mindenki menjen el és nézze meg saját maga! Garantáltan izgalmas és tanulságos élmény és remek szórakozás is egyben.

A Ba Ho három zuhataga - őstermészet bakancsot kedvelőknek

A Ba Ho-vízesés festői, a türkizkék tengerparti vizek és a rizsföldek mellett haladó úton érhető el, 40 perces autóúttal a várostól. A csoportot alkotó három vízesés közül az alsó a legzsúfoltabb, leglátogatottabb, de egyben a legkönnyebben is megközelíthető. De ezzel együtt is legalább félórás túra az élénkzöld dzsungelben. Odaérve jól szokott esni egy kis lábfürdő az alső medence hideg vizében.

A középső és a felső vízesés elérése már keményebb mászást igényel kőlépcsőkön és nagy sziklákon kapaszkodva és sűrű őserdőn át. Az út gyönyörű de egyben kicsit veszélyes is lehet. Fontos a megfelelő túracipő viselete, mert a sziklák gyakran csúszósak, különösen az  különösen az esős évszakban. Festett nyilak mutatják dzsungelben kanyargó az utat, de ugyanolyan könnyen követhetjük az előttünk járó többi hegymászót is felfelé.

Mindhárom vízesés népszerű sziklaugrási helyszín is, a sziklákról akár 11 méter magasságból is lehet ugrani az alattuk lévő frissítő vizű medencékbe.

Napvadászat Nha Trang lélegzetelállító strandjain – végső ajánlatunk!

A rengeteg látnivaló, kirándulási és szórakozási lehetőség mellett Tha Trang alapvetően mégiscsak a tengerparti fürdőzésről és napozásról, a strandok látogatásáról szól. Számos összeállítás ajánl Nha Trang-i tengerpartokat. Saját tapasztalataink alapján mi is összeszedtük a nekünk legjobban tetsző 10 helyet. Arról, hogy mit lehet ezeken megtalálni, nem érdemes ismertetőket írni. Mindegyik más és mindegyik valamiért különleges. Igazából úgyis csak akkor tudjuk eldönteni, hogy számunkra mit ad, ha csatlakozunk a napvadászok csapatához és eltöltünk ezeken pár napot. Segítségként azonban itt a mi listánk! A tengerpart nevére kattintva, megjelenik egy-egy, az adott partra legjobban jellemző kép a tengerparton vagy éppen a környező kis szigeteken található helyekről.

SZÁLLÁSADÓ PARTNEREINK NHA TRANG-ban

Ahogy honlapjainkon és Facebook oldalainkon igyekszünk azt sűrűn elmondani, a Yourdestination csak olyan szállásadókkal dolgozik együtt, akiknek minőségéről magunk is meggyőződünk és amelyeket folyamatosan figyelünk és értékelünk „Trusted Hotel Partner” programunk keretében. Csak ezek a megbízható szálláshelyeik szerepelnek ajánlóinkban.

Asia Paradise Nha Trang 3*+

Az Asia Paradise Hotel Nha Trang az üdülőhely  3 legjobb 3*-os szállodáinak egyike. Elhelyezkedése és az általa nyújtott luxus következtében szolgáltatásai inkább a 4*-os kategóriába sorolnák. Árai viszont 3*-ak, megfizethetők. .

A szálloda ideális helyen, a város szívében,  számos idegenforgalmi létesítmény között fekszik, a tengerparttól egy saroknyira.  Az öböl a világ 30 legérintetlenebb tengerpartjának egyike. Igazi, trópusi strand élményt kínál.

 

TTC Hotel - Michelia Nha Trang 4*

Csak néhány lépésnyire a strandtól, Nha Trang város központjában található a Hotel Michelia. Szobáiból gyönyörű kilátás nyílik a tengerre és Nha Trang városára.  201 szobája kellemes és kényelmes kialakítású, minden szokásos felszerelést tartalmaz, ami a modern nyaraló szállodákban elképzelhető.

 

Novotel Nha Trang Hotel 4*

154 erkélyes szoba a pezsgő Nha Trang tenger partján. A  Novotel Nha Trang, az utazók értékelése szerint, az első számú 4*os hotel a városban, pár perc sétányira a premier kategóriájú és jó minőségű kiskereskedelmi üzletektől, éttermektől és egyéb szórakozási lehetőségektől.

A  Novotel nemzetközi minőségű szállodai szabványának minden szolgáltatása megtalálható itt.

 

Whale Island Resort 4*

A Whale Island Resort a Phong Bay öböl partján fekszik. A hotelből remek kilátás nyílik az öbölre és a környező trópusi tájakra. A  lenyűgöző A központi épület szobái tágasak, dolgozó és nappali térrel is rendelkeznek.

Külön érdekesség a kiegészítő szolgáltatások sokszínűsége. Néhány ezek közül: búvárközpont és PADI  tanfolyamok; különleges tengeri menüt is kínáló étterem, remek bár; szörf, kajak és katamarán kölcsönzés; a  szálloda által szervezett kirándulások.

 

Sunrise Nha Trang Beach Hotel & Spa 5*

A Sunrise Nha Trang Beach Hotel & Spa Nha Trang Hotel az egyetlen gyarmati stílusban épült szálloda Nha Trang-ban. Az 5 csillagos szálloda idilli helyen, Nha Trang turisztikai negyedében fekszik, pár  pár lépésre a strandtól sétatávolságra a bevásárló központoktól, és az idegenforgalmi célpontoktól.

A szálloda 125 tengerre néző erkélyes szobájából és lakosztályából gyönyörű kilátással a Nha Trang öbölre. A római stílusú medencével és privát stranddal rendelkező üdülőszálló ideális hely a nap szerelmeseinek is. Egyszerűen minden kényelmi szolgáltatással rendelkezik. külön érdekessége a régi  császári stílusú Huong Viet étterem és a Sunrise Spa luxusa.

 

Liberty Central Nha Trang Hotel 4*

A fehér homokos part és a kék tenger mellett épült hotel az első, mely a Liberty Central név alatt működő hotel. Egy évvel a megnyitása után már az egyik legjobb 4*-os hotelek közé sorolták Nha Trang-ban. A vendégek a legjobb helyre érkeznek, hiszen a hotel Loc Tho-ban találhalható, mely az egyik legnépszerűbb turistaközpont. Na Trang városközpontja kb 100 méterre, a repülőtér pedig 35 percnyire van a hoteltől.

Az elhelyezkedésének köszönhetően könnyen bejárhatjuk a helyi érdekességeket, nevezetességeket. A hotelben 227 szoba található meg, 20 emeleten, lélegzetelállító tengerre néző terekkel, szobákkal, a tengerpart pedig könnyen elérhető innen (kb. 2 perc sétával).

 

Havana Nha Trang Hotel 5*

A hotel a hires és népszerű Tran Phu sugárút mellett található, Nha Trang öböl partjánál, amely a világ 29 legszebb öböljének az egyike. A hotel 2013 januárjában nyílt meg, a 41 emeletes épületnek egyedi és modern formatervezése van, mely elbűvöli az idelátogatókat. Privát kis alagút biztosítja az átjárást a tengerpartra, ahol a vendégek különböző frissensülteket, mártogatós falatkákat ehetnek. Közel a belvároshoz, de mégis kellően távol tőle, így a vendégek maguk mögött tudják hagyni a mindennapi stresszt, és csak a kikapcsolódásra koncentrálnak.

 

Evason Ana Mandara Nha Trang 5* Luxury

Az Evason Ana Mandara a Nha Trang egyetlen teljesen tengerparti szállodája. Közvetlenül a tengerpart és a városi út között helyezkedik el, 74 ikerházas kis villával rendelkezik. Az étkezési lehetőségek száma végtelen: meg lehet kóstolni a helyi ételeket, illetve nemzetközi konyha is rendelkezésre áll, minden esetben a legfrissebb alapanyagokkal dolgoznak. A szolgáltatások közé tartozik még a teniszpálya, strand röplabda és egyéb más vizi sport tevékenységek.

 

 Összes katalógus, árlista és utazási információs anyagunk katalógus tárunkban elérhető!

KATALÓGUSTÁR MEGNYITÁSA ITT!

További részletek és ajánlatkérés egy tökéletes nyaraláshoz:

  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Tárgy

  Üzenet