Nyaralás Vietnámban Phu Quoc szigetén

Phu Quoc a Smaragd sziget - Az őstermészet és csodás tengerpartok világa

Phu Quoc szigete csak egy óra repülés Ho Shi Minh-városból, vagy két óra repülés Hanoiból. Így a lehető legtöbb utazási időt kell áldozni arra, hogy élvezhessük az egzotikus sziget életét.

A nyaralás Phu Quoc tengerpartjain egy igazi ízelítő a trópusi paradicsomból. A sziget Dél-Vietnámban, a Thai öbölben fekszik. A Smaragd sziget, ahogy a helyiek hívják természetes növényzetéért, buja trópusi erdőiért, az érintetlen esőerdőkben fakadó forrásaiért, csodálatos élővilágáért,  azonban nem csak ezekről híres.  Elefántcsont színű, lágy homokos tengerpartjai, öblei méltán teszik Phu Quoc szigetét Vietnám egyik leghíresebb üdülőhelyévé.

Programok Phu Quoc-on - A Smaragd közelről

Egy hosszabb nyaralásnál fontos, hogy a tengerparton kívül egyéb szórakozási lehetőséget is találjunk. Phu Quoc és a környező szigetvilág jó pár ilyen lehetőséget nyújt. az alábbi napi programjainkat ajánljuk egy kis kikapcsolódáshoz:

 • Déli szigettúra: Duong Dong piac, Halszósz gyár, Cau templom, Gyöngy farm.
 • An Thoi szigetvilága: Egész napos túra s szigetvilág csodái közt. horgászat és sznorkeling. A Sao öböl.
 • Gyalogtúra a nemzeti parkban: az egyszerű őserdei sétától a dzsungel kalandokig.
 • Naplemente túra: a trópusi naplemente a legszebb helyen.
 • Éjszakai tintahal halászat: Izgalmas éjszakai program a tengeren, .halászhajóval,  reflektoros tintahal fogással.
 • Északi szigettúra: fürdés, sznorkelezés és horgászat a kisebb északi szigetek körül, különleges látnivalókkal: Ganh Dau Beach, Kambodzsa a távolból, bors farm a nemzeti parkban.

Ez a lista korántsem teljes! Csak ízelítőiül szolgál, mert évszakról évszakra sok egyéb, kimondottan „itt és most a legjobb” program is választható. Ezeket egészítik ki az egyes különleges eseményekhez, ünnepekhez és fesztiválokhoz kapcsolódó eseti programok is.

 És, hogy mit? És, hogy hol? Következzék most egy kis rövid leírás a sziget településeiről, látnivalóiról, tengerpartjairól és szálláshelyeiről:

Duong Dong – A Smaragd-sziget szíve

A sziget nyugati szélén található Duong Dong Phu Quoc legnagyobb városa, ahol a legjobb áru és szolgáltatás választékot találhatjuk meg. Szállásoktól, éttermektől, bankoktól, utazási irodáktól, a helyi piacoktól és különféle vásárlási lehetőségektől kezdve… (most nem soroljuk fel mindent, csak néhány példát említünk. A teljes, „Az én Phu Qouc-om” anyag készül és hamarosan elérhető is lesz ).  A város egyben a sziget és a tartomány adminisztratív központja is.

Duong Dong számos szállodának, üdülőhelynek, étteremnek, banknak, kórháznak ad otthont, valamint néhány halszósz előállítási üzemnek és bors farmnak a központja is. A Phu Quoc nemzetközi repülőtér is a közelben található.

 Minden Phu Quoc túrának van legalább egy megállója Duong Dongban, ha másol nem is, akkor a híres Tran Hung Dao főutcán biztosan. Néhány érdekes „must see” látnivaló a városban:

Duong Dong piac

A piac gyakran nagyon kora reggel nyílik meg, ahol a főbb friss tenger gyümölcsei, zöldségek és háztartási áruk, kerámiák találhatók. A helyi gyümölcsöket és néhány Phu Quoc specialitást is kínál, például gombaféléket és zöldborsót. Az ár itt nagyon kedvező. Ez a hely azonban jóval több, mint egyszerű piac. Találkozóhely is egyben a kirándulásokra induló turisták számára is. Nagyon sokan kezdik itt a napot egy kellemes reggelit összeválogatva a streetfood árusok portékáiból. Gyakran fel is szerelkeznek a napi vándorlás étel-ital-gyümölcs muníciójával is. Aztán már lehet is kezdeni a napi programot…

Duong Dong kikötője

Duong Dong kikötője a Duong Dong folyó torkolatában található, ami  a halászhajók és a turistahajók horgonyzóhelye. Rendkívül érdekes hely a látogatók számára is, ahol színes halászhajókat találhatnak, és láthatják, a halászkikötő mindennapi nyüzsgését, a zsákmány kirakását és az azonnal meginduló alkuk pezsgését is. Ha önállóan szeretnénk felfedezni a szigeteket, vagy éppen éjszakai tengeri halászaton szeretnénk részt venni, itt bérelhetünk csónakot és személyzetet is. Akárhogy is, egy a kikötőben tett látogatás nagyon érdekes látnivalókkal tud szolgálni. Nagyon kevesen vagyunk, akik komolyabban is ismernénk a tengerjáró halászok életmódját. Ezt itt megláthatjuk. Meg is tapasztalhatjuk ezt egészen közelről, ha felkéredzkedünk egy halászatra induló hajó fedélzetére.

A Dinh Cau templom

Az apró Ngoc-sziget közepén, Duong Dong városában található Dinh Cau, különleges elhelyezkedése és a templom izgalmas legendái miatt, Phu Quoc egyik legérdekesebb látnivalójává vált. Több mint 300 éves fennállása alatt a Dinh Cau számos, a helyi halászok által mesélt,  érdekes és titokzatos történet főszereplőjévé vált. A Dinh Cau a sziget Quoc híres szimbóluma is, ahol a Tenger – Homok – Nap – Szikla egyedülállóan varázslatost tájat alkot. A legszebb időszak itt az alkonyat és a tengeri naplemente. A tengeri égbolt fokozatosan sötétsárgává, narancsvörössé változik, és egy pillanattal azelőtt, hogy az éjszaka sötétvörösbe, majd feketébe borulna, a zúgó hullámok taraja rubinfénnyel szikrázik az alkonyatban. Ez a mindennap bekövetkező és mindennap egyedi látvány ellenállhatatlan erővel vonzza a sziget szépségeinek felfedezésére induló turistákat.

Barangolások és - látnivalók kirándulóknak: kompváros és halászfalvai

   

Mivel Vietnám egyik leghíresebb turisztikai látványossága, Phu Quoc ideális hely a nyaraláshoz és a tenger felfedezéséhez. A szigeten számos kisebb város, üdülőhely és falu  található, amelyek strandokkal és egyéb, szintén csodálatos turisztikai célpontokkal keveredve találhatók meg a szigetet körülvevő parti út mentén.  

A hűs tengervízben való lebegés vagy a híres turisztikai helyek felfedezése mellett jó ötlet Phu Quoc kisebb városaiban és falvaiban barangolni, és bepillantást nyerni a sziget telepeseinek mindennapjaiba, és igazán hiteles, nem turistás élményeket is

Néhány érdekesebb helyet, amit szerintünk mindenképpen látni kell, ismertetése következik az alábbiakban:

AN THOI - a kompváros

Phu Quoc második legnagyobb városa. Itt található a fő kompkikötő is, amely a szárazfölddel való összeköttetés és a sziget export-import forgalmának fő helye.  Ez a kikötő egyben a kiindulópontja a déli részén található An Thoi szigetláncot meglátogató hajós programoknak is. A város számos árut és szolgáltatást kínál az idelátogatóknak. Számos halszószgyár,  a sziget haditengerészeti bázisa, valamint a sziget második legnagyobb helyi piaca, ahol a tenger gyümölcseit, zöldségeket, gyümölcsöket, és még sok más, a mindennapi élethez szükséges terméket széles választékát kínálják. A városban van néhány szálloda, bankfiók, utazási irodák és egy kis kórház is.

Ganh Dau - érintetlen halászfalu kambodzsai láthatárral

32 kilométerre Duong Dong városától, a sziget északnyugati partján található Gahn Dau. Ennek a falunak tengerpartjáról láthatók legjobban a mindössze néhány kilométerre lévő Kambodzsai legdélibb partjai. A Ganh Dau még mindig Phu Quoc egyik legbékésebb strandja, bár már nincs elzárva a turisztikai fejlesztések elől, mint néhány évvel ezelőtt. Mivel ez egy meglehetősen kicsi és érintetlen halászfalu, csak olyan alapvető kellékeket kínál az odalátogatóknak, mint például benzin, élelmiszer, hajvágás stb. Egy Ganh Dau-i séta  ízelítőt adhat a látogatóknak a Phu Quoc ősi tipikus életmódjából is. A napon száradó szardellák milliói, halszósz készítés összetéveszthetetlen „illata”, vidáman játszó gyerekek és sok-sok halászhajó a kikötőben, mind-mind érdekes élmény és remek fotótéma is.

Ham Ninh - Paradicsom, éjszakai tintahalakkal

A sziget keleti partján található Ham Ninh halászfalu általában szerepel a legtöbb Smaragd-sziget mélyére vezető túrán. Ham Ninh tája festői. A mólón gyermekcsoportokkal találkozhatunk, akik a sekély tengerben gyűjtött tengeri csillagokat árulják. A mólót követve fokozatosan mélyül a tengervíz egészen addig a mélységig, ahol már a kisebb halászhajók is kiköthetnek.A sziget nyugati részén, a part mentén,  hegység 30 kilométeren át húzódó Ham Ninh hegység csúcsára vezető út is innen indul. Ezt a hangulatos erdei úton megközelíthető hegycsúcsot is érdemes felkeresni!

A halászfalu mólójának két oldalán éttermek sorakoznak, amelyek friss és ízletes tengeri ételeket kínálnak, beleértve a különféle helyi rákok, homárok és kagylófélék széles választékát is.  Helyben is fogyaszthatjuk ezeket, de el is vihetjük magunkkal az alapanyagokat egy kellemes tengerparti BBQ partira.

Ham Ninh egyik legérdekesebb túrája az éjszakai tintahal vadász horgásztúra. Sokszor a turisták gyakran nem fognak tintahalat, de ez nem sokat számít, mivel még mindig van egy másik lehetőség, és ez a legénység. Ők biztosan fognak. A fogást ott, a tenger hullámain lebegő hajón el is készítik egy remek késői vacsorához.

 

Le Bat - tengerparti falu a dzsungel ösvény végén

A Le Bat egy festői, nyugodt apró, rejtett halászfalu, ami furcsának is tűnik a turisták számára. Valójában nincs ott semmi különleges, csak a látványos természeti táj a fotósok számára.Éppen azért, mert semmi más "csak" a természet található az út végén, mindenképpen érdemes felkeresni.

Annyira eldugott, hogy könnyen el is mehetünk a faluba induló keskeny út mellett. A Le Bat eléréséhez tartozó titok: az Ong Lang strandtól északra található híd. Itt kel bara fordulni, a dzsungel felé. Itt egy festői út következik, ahol akár több órán keresztül is kattoghat a fényképezőgép.

Az An Thoi szigetcsoport - 15 vízi Édenkert

Nem lehet befejezni egy, Phu Quoc kellemes és izgalmas kirándulóhelyeit ismertető listát az An Thoi szigetcsoport említése nélkül, ami egy UNESCO bioszféra rezervátum is egyben.

15 különböző apró sziget található itt, szikrázóan fehér homokos partokkal, amelyeket kristálytiszta, türkizkék víz vesz körül. Néhány érintetlen apró sziget és strand meglátogatható akár egy nap alatt is. A legjobban megközelíthető és egyben a legnagyobb sziget Ham Tong, és ma már lanovkával is  megközelíthető. Ezért inkább az egész napos tengerparti piknikek, hétvégi kirándulások színhelye lehet. délelőtt strand és napozás, majd egy jó ebéd és utána ismét a vízpart. Majd este irány haza. Ez én javaslatom ezzel kapcsolatban a fenséges naplemenet 150 méter magasságból. Ha sikerül valamelyik naplemente idején a fő sziget felé tartó kabinban helyet kapnunk, akkor a látvány elmondhatatlanul gyönyörű lesz. Méltó lezárása az egésznapos semmittevésnek.

Phuket leghíresebb tengerpartjai, strandjai

Phu Quoc több mint 100 kilométer hosszú partvonalát gyönyörűen tiszta homokos tengerpart és a mögötte húzódó sűrű trópusi növényzet jellemzi. Ez az a tipikus trópusi sziget, ami az utazók képzeletében él. És ez itt Phu Quoc-on tényleg ilyen. Minden egyes gyönyörű strandnak megvan a maga különleges, idilli hangulata. Az általános kép minden parton szinte ugyanaz, de egy kicsit más és egyedi minden egyes parton, öbölben.

Röviden bemutatunk néhány ilyen gyönyörű strandot, amelyeket meglátogathatunk a Phu Quoc-szigeten és a környező szigetvilágban. Nincs köztük két egyforma, ezért javasoljuk, hogy egy hosszabb nyaralás során látogassunk is meg jó párat közülük!

Csak egy kattintás a a tengerpart nevére és megjelenik egy, a partra jellemző kép!Kellemes böngészést!

 

SZÁLLÁSADÓ PARTNEREINK PHU QUOC SZIGETÉN

Ahogy honlapjainkon és Facebook oldalainkon igyekszünk azt sűrűn elmondani, a Yourdestination csak olyan szállásadókkal dolgozik együtt, akiknek minőségéről magunk is meggyőződünk és amelyeket folyamatosan figyelünk és értékelünk „Trusted Hotel Partner” programunk keretében. Csak az ő ismertetésük szerepel szállás ajánlóinkban.

Mai Spa Resort Phu Quoc 3*

Azok számára akik a kellemes nyaralás mellett részt szeretnének venni Phu Quoc nyüzsgő éjszakai életében, meg szeretnék ismerni a sziget izgalmas helyeit az üdülő központ legjobb helyeit, a Mai Spa Resort a tökéletes választás! A város izgalmas központja csak 1 km-re fekszik. A hotel széles körű szolgáltatásai között a free wi-fi, remek közösségi terek, étterem, parti bár, medence, mind a 27 vietnámi stílusban berendezett szobájában plazma TV, papucs, fürdőköpeny, napernyő és sok egyéb szolgáltatás van.  A szálloda magánstrandja is gyönyörű. A parton lévő SPA minden elképzelhető kényeztetéssel szolgál, miközben nézhetjük az öböl gyönyörű látványát.

Terrace Phu Quoc Resort 3*         

A Terrace Phu Quoc Resort Phu Quoc Ba Keo strandján fekszik, a sziget legfrekventáltabb üdülő központjában. Nyitott és modern építési koncepciója, a park amiben fekszik, medencéi, saját teraszos bungallói kiváló nyaraló – pihenő hellyé teszik.  Főleg az egyszerűbb kialakítású, de minden luxussal felszerelt és csendes nyaralóhelyeket kedvelő vendégeknek ajánljuk.

 

   
   

SEA SENSE RESORT PHU QUOC 4*

A Sea Sense Resort egészen különleges szépségű hely. 30 hektáros telke Phu Quoc egyik legszebb helyén az Ong Lang Beach a Thai öbölre néző szirtjén terül el. 30 tengerre néző, vietnami stílusban épült és luxus kivitelű és felszereltségű bungalója, a központi épület és a parkban elhelyezkedő faházak felejthetetlen nyaralást biztosítanak. A hatalmas kerti úszómedence, a saját tengerpart, éttermek, fürdők és számtalan szolgáltatása minden igényt kielégítenek. Legcsodálatosabb azonban a trópusi naplemente, a Keleti tenger horizontján lebukó nap, a mindennapos és soha sem ismétlődő csoda.

 

        

Mercury Phu Quoc Resort & Villas 4*

A Mercure Phu Quoc Resort trópusi kertjében rejtőző 73 önálló és minden kényelemmel felszerelt nyaralóvillája a Thai öböl gyönyörű tengerpartja mentén található.

Vendégei kényelméről és szórakozásáról két bár, teniszpályák, medence, jakuzzikkal és szaunával ellátott SPA gondoskodik.

Long Beach Resort 4*

Az érintetlen tengerparton elnyúló Long Beach Resort, 118 szobával és egyedülálló építészettel rendelkezik. Szobái, központi létesítményei egy hagyományos vietnami falut formáznak.

Az egyedi építészet gondosan és nem tolakodóan megformált luxusa, a kiszolgálás minősége kiemelkedővé teszi az egész régióban. Igaszán harmonikus környezete ideális hely a kikapcsolódás, a zavartalan nyaralást keresők számára.

Eden Resort Phu Quoc  4*+

A vadonatúj, 2010-ben épült 4*-s üdülő a sziget egyik legszebb nyaralóhelye, ami kb. 5 km-re a repülőtértől, csodálatos környezetben, közvetlenül a tenger partján fekszik.

A hotel 166 nagyon kellemesen felszerelt vendégszobájának mindegyikében van plazmaTV, masszázs-fürdőkád, vezeték nélküli Internet. Nem dohányzó vagy dohányzó szobák is választhatók.

Számos szolgáltatása közt megtalálhatók a medencék (gyermek medence is), magánstrand, masszázs és egyéb SPA szolgáltatások, gyerek klub, és még sok más vendég-kényeztető szolgáltatás is.

 

  Famiana Resort @ SPA PHU QUOC 4*  

A sziget legszebb és leghosszabb tengerpartján Bai Tuongon, Duong Dongn kisvárosának központjában található a sziget egyik legszebb tengerparti üdülője. Hatalmas, pálmafás parkban találhatók a szállások két külön csoportban. Közvetlenül a tengerparton sorakoznak a Beach & Spa csoport bungalói. A pálmaligetben rejteznek a Green Villa csoport villái. A többi épület, a medencék a parkban elszórtan helyezkednek el. Az üdülő hosszan elnyúló, pálmafás, selymes homokú magánstrandja kitűnő pihenési és fürdőzési lehetőséget biztosít. Természetesen, minden elképzelhető üdülői szolgáltatás is rendelkezésre áll.  Minden szoba, villa és bungaló különleges tervezésű, az építészet és a lakberendezés központjában a természet közelsége, a természetes anyagok felhasználása és a felülmúlhatatlan tengeri panoráma áll.

 

 Fusion Resort Phu Quoc - all SPA incusive 5* – All Inclusive

Ez az üdülő igazán különleges. A tágas trópusi parkban elszórtan elhelyezkedő saját medencés villák, a tengerre vagy folyópartra néző kilátás a villák teraszáról igen különleges élményt biztosít. További érdekesség a modern szolgáltatási csomag. A SPA összes szolgáltatása benne van az árban (all-SPA inclusive koncepció), a reggelizz bárhol és bármikor koncepció, az esti tengerparti vacsorák lehetősége és még számos, máshol ritkán megtalálható szolgáltás teszi igazán feledhetetlenné a nyaralást.

 

La Veranda Resort Phu Quoc - McGallery 4*

Az üdülő 70 darab egyedi balkonos, tengerre néző és különleges berendezésű szobával rendelkezik, amelyek patkó alakban veszik körül az üdülő központi medencéjét.

Két étterme, a longue bár, a tengerparti SPA és a csodálatos kilátás szolgálja vendégei kényelmét. Különösen alkalmas baráti társaságok nyaralásához, családi eseményekhez, esküvőkhöz és nászutakhoz.

 

 Összes katalógus, árlista és utazási információs anyagunk katalógus tárunkban elérhető!

KATALÓGUSTÁR MEGNYITÁSA ITT!

 

 

 

 

További részletek és ajánlatkérés egy fantasztikus nyaraláshoz:

  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Tárgy

  Üzenet