Vietnam és Kambodzsa kincsei – nagy körút

 

Vietnam és Kambodzsa kincsei nagy körút - észak-vietnami és nyaralási kiegészítésekkel

Kiscsoportos vagy egyéni, magyar nyelvű körút Vietnam és Kambodzsa legszebb helyeire: Észek-kelet vietnami hegyvidék - Sapa - Hanoi – Halong öböl – Ninh bing - Phong Nga - Hue – Danang – Hoi An – Saigon - Mekong Delta - Can Tho - Phnom Penh - Siem Reap (Angkor)

Csatlakozzon hozzánk egy igazi kiscsoportos vagy egyéni nagy körútra  Vietnam és Kambodzsa legszebb tájain!  Ez a legjobb módja annak, hogy megismerhesse Vietnam és Kambodzsa legszebb helyeit, természeti szépségeit, kultúráját, történelmét, művészetét, fantasztikus konyháját, vendégszerető lakóinak mindennapi életét.

Körutunk Északról-Délre halad,  a Vörös folyó síkságáról indulva, a már 4700 éve töretlenül virágzó vietnami kultúra ikonikus helyszínein; Hanoi fantasztikus városán, a Halong öböl felejthetetlen szigetvilágán, a világ legszebb karsztvidékein; a világ egyik legizgalmasabb cseppkőbarlang nemzeti parkján. Meglátogatjuk Közép-Vietnam híres városait, Hue császárvárosát, Hoi An ősi kínai és japán kereskedővárosának igazi ékszerdobozát és Danangot; majd a Mekong folyó lapályára érve Saigonban és a Mekong Deltavidékén barangolunk. Innen repülünk tovább Phmom Penhbe, Kambodzsa fővárosába, ahol két napot töltünk a sok érdekes látnivaló és a környék megismerésével. Következő uticélunk Siam Reap az ősi főváros Angkor és a környező fantasztikus táj és hegyvidék felderítésére.

A körút során ”végigmegyünk” a szokásos “must see” látnivalókon is, de mindig lesz időnk, hogy megálljunk olyan helyeken, megmutassunk olyan látnivalókat, a két ország igazi érdekességeit, amiket egy társas-utazáson lévő turista soha sem láthat, és amik az országok igazi kincsei. Meglátogatjuk Észak kézműves falvait, megismerkedünk a hegyi törzsek és a falvak életével, a letűnt Csampa királyság megmaradt lakóinak életével és művészetével. Kambodzsában a hajdani Khmer birodalom legismertebb fennmaradt emlékei mellet meglátogatunk néhány a dzsungelben rejtőző még fel nem tárt templomot és egyéb létesítményt is. Megismerkedhetünk a mai Kambodzsa életével, fővárosának nyüzsgésével is.  És mindez csak Önön múlik! Az egyéni út lehetővé teszi, hogy ezeket a különleges helyeket az Ön igényei szerint illesszük be a programba.

Miért különleges élmény ez az út?

Az egyéni vagy kiscsoportos körút lehetővé teszi, hogy igazi minőséget, keleti kényelmet biztosíthassunk - garantált és megfizethető áron - utasainknak.

 Programunk egy igazi modul, nagyon könnyű beilleszteni ázsiai utazásának programjába.

Az igazi trükk: a körúthoz választható kiegészítő programlehetőségek

 

PROGRAM KIEGÉSZÍTÉSEK

Ehhez az utunkhoz könnyen csatlakoztatható néhány kiegészítés is!  Legtöbb  körutunk Hanoiból indul és a vietnami réssel kezdődik. Ezt követi a kambodzsai rész Can Tho-ól és Ho Chi Minh City-ből indulva. Ez lehetőséget ad arra, hogy ha ideje engedi, kiegészítse a körutat több különleges lehetőséggel is. Akár mindegyikkel is ugyanazon az úton.

vietnam03Induljon haza pár nappal később és pihenjen egy nagyot Vietnam legszebb tengerparti üdülőhelyein!

A dolog igen egyszerűen működik: Ön kiválasztja melyik üdülőhelyen és melyik szállodánkban szeretne évezni egy felejthetetlen nyaralást. Mi elvisszük Önt a körút végeztével  a kiválasztott helyre, szállodába és hagyjuk is pihenni. A nyaralás végeztével kivisszük Önt Ho Chi Minh City repterére és további kellemes utat kívánunk.

Induljon pár nappal korábban és nézze meg Vietnam északi részének csodáit is!  A körút elé betehető, különleges programot tudunk ajánlani:

 • Sapa csodái (4 nap)
 • A Mai Chau völgy felfedezése (3 nap)
 • Észak-kelet Vietnam felfedezése (6 nap)
  • Észak-Kelet Vietnam és Sapa (9 nap)
  • Egy napos Hanoi és környéke kiegészítő programok

Idegenvezetőnk várja Önt a repülőtéren, végigvezeti Észak Vietnam természeti csodáin, vissza is viszi Hanoiba a program végeztével, hogy csatlakozhasson a körúthoz.

De, ez még nem minden... Rengeteg, az ön egyéni igényeinek, kívánságainak kielégítését szolgáló kiegészítésünk van. Ez az VIETNAM MOZAIK PROGRAM. A szabadon variálható körút kiegészítések, az egyes tájegységeket részletesen bemutató programok, az elérhető közeli országok látnivalói egy folyamatosan bővülő könyvtárat alkotnak. Látogassa meg itt:

Programkönyvtár

vagy kattintson az alábbi képre:

 

PROGRAM Leírások

 Rövid programleírás

Körutunk az egyik legjobb kulturális utazás Vietnamba és Kambodzsába, a két ország legérdekesebb városainak és vidékeinek mélyreható felfedezésére, természeti csodáinak megismerésére. Természetesen egy körútba minden nem fér és nem is férhet bele, de igyekszünk Vietnam legszebb természeti szépségeit, történelmi városait és mindennapi életét legalább egy kicsit bemutatni utasainknak. Vietnam és Kambodzsa főbb tájai, amiket érintünk utazásunk során:

Hanoi és környéke, a Halong öböl:  Utazásunkat az elbűvölő Hanoiban kezdjük. Bebarangoljuk az óvárost, megnézzük a város Indokínában legszebb francia gyarmati építészetét, bekukkantunk néhányba a több száz különleges üzlet közül, melyekben selyemruhákat, lakkárukat, hímzett ágyneműket, bútorokat, bambuszt, konyhai eszközöket, rituális tárgyakat árulnak. Részt veszünk a Vízi Bábszínház előadásán, meglátogatunk ősi templomokat, múzeumokat, és a többi érdekességet. Egy fantasztikus napot és éjszakát töltünk el a gyönyörű Halong - öbölben hajónkon, ahol a több ezer, tengerből kinyúló mészkő szirt és a számos barlang egy tiszavirág életű, fantasztikus tájat hozott létre.

Ninh Binh – Trang An: Hanoitól dél-nyugat irányában fekszik. Varázsa abban rejlik, hogy a zöldellő táj hegyekkel és felhőkkel csomagolja körbe magát. Az égbe magasodó csúcsok, a buja rizsföldek, a harapható friss levegő és a smaragdzöld erdő teszi ideális helyszínné a tájat arra, hogy közelebb kerüljünk a természethez.  Habár a hétköznapokon az őslakosok már nem viselik tradicionális ruhájukat, azonban ősi kultúrájukat ápolják és életben tartják.  Festői tájaival megnyerő kultúrájával Ninh binh egy kitűnő uticél azoknak, akik maguk mögött akarják hagyni a a szokványos „kirándulások” unalmát és fantasztikus lehetőség azok számára, akik nyugodt, boldog napokat  szeretnének szerezni maguknak egy csodás természeti környezetben.

Közép-Vietnam császárvárosai: Hue, Da Nang Hoi An: Innen Hue-be repülünk, az egykori birodalmi fővárosba, Vietnam központi részére. Meglátogatjuk a királysírokat, a császári Citadellát és részt veszünk egy hajókiránduláson a Parfüm - folyón.

Nem város, ékszerdoboz: Hue-ból  Hoi An ősi városába megyünk, amely egy kivételesen jó állapotban fennmaradt példája a 15- 19. századi dél-kelet-ázsiai kereskedelmi kikötőknek. Az épületek és az utcakép hűen tükrözik a középkori a kínai és japán kereskedővárosok építészetét, amelyek egyesüléséből jött létre   amelyek kombinációjából létrejött ez az egyedülálló örökség.

Saigon és a a Mekong Deltavidéke:  Saigon ahogy az itt élők még ma is hívják, hivatalos nevén Ho Chi Minh City Vietnam legnépesebb, 12 millió lakosú,  városa, a Mekong vidék kapuja. Ide megyönk várost nézni, és barangolni Cu Chi titkos alagútjainak hálózatában, melyeket a  Vietnami háborúban használtak.

Can Tho, a Mekong fővárosa. Továbbutazva részesei lehetünk a Can Tho- i úszó piac vibráló forgatagának, csónakázhatunk a Mekong deltájának szűk csatornáiban, sétálgatunk a kis szigetek buja gyümölcsöskertjeiben és megismerhetjük a Mekong - folyó életének másik -  igazi - arcát is.

Kambodzsa - Phnom Penh: A város a Tonle folyó bal partján fekszik, közvetlenül annak a Mekongba csatlakozásánál. Hosszú története során többször volt a Khmer birodalom fővárosa, de a közbenső időszakokban is fontos település maradt. Ma ismét a Kambodzsai Királyság fővárosa, az uralkodó székhelye. Mai formáját a francia uralom következetes városépítő mukájának köszönheti. Phnom Penh a legszebb francia koloniális stílusú város a hajdani Francia Indokína területén. Ehhez jön még a sok egyéb, mai is üzemelő kambodzsai középület, a Királyi Palota, a templomok és a Nemzeti Múzeum. A várost körülvevő csatornák, folyók mentén lépten-nyomon feltűnnek az ezeréves múlt emlékei, a hagyományos falusi élet települései, farmjai, kézműves települései.

Kambodzsa – Siem Reap: Siem Reap ma már egy nyüzsgő város, tartományi székhely. Fantasztikus éjszakai élete, régi piacai és khmer-francia stílusú belvárosa önmagában is izgalmas uticél. „Igazi” látnivalója azonban Angkornak, az ezeréves khmer birodalom fővárosának emlékei: Angkor Thom és Angkor Wat. A két fő látványosság azonban csak kis része a lehetséges uticéloknak. Az ősi Angkor körül, kb. 200km-es körben, számtalan, még ma is dzsungellel borított templom, település és egyéb, a hajdani khmer birodalmat idéző rom található. A természeti környezet is csodálatos. Hegyvidékek, őserdők, kanyargó folyók, évszázadokkal ezelőtt épített víztározók és megművelt területek váltják egymást. A Ton Le Sap tó úszó falvai is megérnek egy hajókirándulást.

Napok és helyszínek:

 1. nap: Megérkezés Hanoiba
 2. nap: Egésznapos városnézés Hanoi-ban
 3. nap: Hanoi - Halong öböl hajókirándulás
 4. nap: Halong öböl hajókirándulás – Den Do - Hanoi
 5. Ninh Binh és Trang An
 6. nap: Hanoi – Dong Hoi – Phong Nha Ke Bang
 7. Phong Nha
 8. Phong Nha - Hue
 9. Hue – Danang – Hoian
 10. nap: Hoian – My Son - Ho Chi Minh City
 11. nap: Cu Chi Tunnels - Ho Chi Minh City városnézés
 12. nap: Ho Chi Minh – Mekong Delta - Can Tho
 13. nap: Can Tho – Cai Rang úszópiac - Ho Chi Minh City – Phnom Penh
 14. nap: Pnom Penh városa
 15. nap: Pnom Penh környéke és a Tonle Bati tó
 16. nap: Siem Reap – Ton Le Sap tó
 17. nap: Siem Reap – Angkor
 18. nap: Siem Reap – a Kulen hegy
 19. nap: Siem Reap – elutazás

 

Részletes program

Körutunk részletes programját, az út egyes állomásait, a látnivalókat tartalmazó katalógus a képre kattintva tölthető le.

 

További információk kérése és jelentkezés:

  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Tárgy

  Üzenet